PERSBERICHT: 100% elektrisch van Rotterdam naar Barcelona 

ROTTERDAM, 29 juni 2017 - Op 5 juli vertrekt een groep van 13 mensen in 6 elektrische auto’s vanuit Rotterdam naar Barcelona voor de eerste Elektrisch Rijden Rally. Naar verwachting hebben de deelnemers op 7 juli de afstand van 1677 kilometer afgelegd, na twee onderbrekingen om te overnachten en ongeveer 17 tussenstops om op te laden. Het startschot wordt gegeven door Tom van de Beek. Hij stond afgelopen jaren in de Trouw Duurzame 100 lijst. 
 De rally is georganiseerd door Daniëlle Hoogendijk, die met haar social venture en blog New Hippy inspireert tot duurzaam leven.

Met deze rally wil Daniëlle elektrisch rijden onder de aandacht brengen en zelf ondervinden hoe het is om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Daniëlle werd in 2014 uitgenodigd door Natuur & Milieu om Ambassadeur Elektrisch Rijden te worden. Sindsdien houdt ze haar ervaringen met 100% elektrische auto’s bij op haar blog. Als ambassadeur deelde ze onder meer haar eigen elektrische auto via Snappcar om zo ook anderen kennis te laten maken met elektrisch rijden. 

Elektrisch op vakantie
Daniëlle: “Mensen noemen het niet met de auto op vakantie kunnen vaak als bezwaar van elektrisch rijden. Mijn antwoord was tot nu toe dat je vaker niet op vakantie bent dan wel. Maar ik beschouwde het ook als een challenge: ik wil nu laten zien dat elektrisch op vakantie wel degelijk mogelijk is. En dat je bovendien redelijk snel op je zonnige bestemming kunt zijn.” 

De elektrische vloot bestaat uit verschillende modellen. Drie teams rijden in een Nissan Leaf van 30 kwh, twee in een BMM I3 van 33 kwh en één team in een ZOE van 22 kwh. Ze rijden in drie etappes en auto’s van hetzelfde merk en batterijgrootte rijden de rally tegen elkaar. Het team dat de route het snelst aflegt wint. “Maar eigenlijk zijn we allemaal winnaar,” zegt Daniëlle. “Als we allemaal in Barcelona zijn aangekomen, gaan we dan ook zeker een feestje vieren.”  De rally is te volgen via www.evrally.eu

Onbekende factoren
Er zijn wat onbekende factoren die de reis spannend maken. De beschikbaarheid van laadpalen bijvoorbeeld en of de volgende laadpaal eventueel haalbaar is. Maar ook hoe lang je over een etappe doet inclusief laadtijd. De rally is goed voorbereid: de route is uitgestippeld via Chargemap.org en er zijn buitenlandse laadpassen aangevraagd. Als een team strandt vanwege een lege accu, komt de buitenlandse versie van ANWB in actie om de auto bij de volgende laadpaal af te leveren. 

Daniëlle: “Het is de eerste keer, dus dat maakt het extra spannend. Ik verwacht ook enige creativiteit van de deelnemers. Ik doe zelf ook mee en ik heb me uitgebreid verdiept. Maar ik weet ook niet precies wat ik kan verwachten. Ik ben wel heel benieuwd en ik heb er erg veel zin in!” 

Volg Danielle via:

Twitter: @D_Hoogendijk
facebook.com/pg/NewHippyblog
blog van EVrally: www.evrally.eu/rally-blog

Contact met Danielle:
Danielle@newhippy.nl