danielle route.jpg


 

 

Elektrisch Rijden Rally 2017

5 juli-7 juli

scroll down !

 
 
danielle vignet4.jpg

Wat is de elektrisch rijden rally


Kijk de VIDEO van de ELEKTRISCH RIJDEN RALLY - klik

De Elektrisch Rijden Rally is een rally van 100% elektrisch auto’s die van Rotterdam naar Barcelona rijden in 3 dagen. De snelste auto in zijn categorie wint. De rit is goed voor 1679 km elektrisch rijden.  

Start

 • Datum: 5 juli

 • Startijd: 7:00 uur

 • Plaats: Rotterdam - Boompjeskade bij de afrol

Finish

 • Datum: 7 juli

 • Eindtijd: middag

 • Plaats: Barcelona - kasteel Monjuic

De rally is georganiseerd door Daniëlle Hoogendijk en is een initiatief van New Hippy. Dit is een social venture die door eigen ervaring & inspiratie, duurzaam leven praktisch en hanteerbaar maakt. 

Waarom


Met deze rally willen we, middels eigen, ervaring tonen hoe je met een elektrische auto (EV) op vakantie gaat. Met deze rally laten we zien wat de mogelijkheden zijn van elektrisch rijden. En we zien het  als een grote gezellige roadtrip, die we met elkaar ondernemen.

 
 

Rally team

Wij zijn met 6 teams en in totaal 13 mensen. Opvallend is dat slechts 3 rally rijders ervaren EV rijders zijn. Dus 10 mensen gaan elektrisch rijden pas ervaren tijdens de rally. Wat een toppers!  Oja, onze jongste deelnemer is 3 jaar.

 

 

Team #6 

danielle.jpg

Danielle

auto: Nissan LEAF 30kWh
volg mij via:
@D_Hoogendijk  
Facebook.com/pg/NewHippyblog
ik doe mee omdat... ik uit eigen ervaring enorm enthousiast ben over elektrisch rijden en het voor mij oplossing is voor verlaging van mijn Co2 voetafdruk. Ik anderen graag inspireer EV te overwegen wanneer er opnieuw voor een auto gekozen moet worden.  Met deze rally plant ik hopelijk een zaadje. Omdat het kan! Europa staat vol met laadpalen (tot mijn eigen verrassing).

 

 

Francine

auto: Nissan LEAF 30 kWh
Volg mij via:
www.evrally.eu
Ik doe mee omdat… ik het heerlijk vind om op de weg te zitten en met deze rally meteen flink wat kilometers kan maken achter het stuur! Met Danielle als bijrijder en Barcelona in het vooruitzicht gaat dat helemaal goedkomen ;) zin in! En het duurzame rijden? Ik vind eigenlijk dat dat de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, waar wachten we nog op? Ik hoop dan ook dat we met deze actie veel bekijks trekken en zo  het elektrisch rijden een boost kunnen geven!

 

Team #5

Thomas van de Beek

auto: BMW i3 33 kWh
volg mij via:
@tomvandebeek

ik doe mee omdat… ik graag de uitdaging aanga om elektrisch naar Spanje te rijden en te laten zien dat het niet alleen kan, maar ook big fun is!

 

Peter de Koning

auto: BMWi3 33 kWh

ik doe mee omdat...Tom dat gezellig vindt ;-)

Team #3

Pasfoto's 1-7.jpg

Thomas Beernink

Auto: BMW i3 33 kWh

Volg mj via:

ik doe mee omdat….Stroomt interactions, het bedrijf waarvoor ik werk, duurzaamheid en een toekomstgerichte blik hoog in het vaandel heeft staan. De elektrisch rijden rally is dan ook een mooi initiatief om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen, iets waar Jurgen en ik namens Stroomt graag een steentje aan willen bijdragen met onze bedrijfsauto. Daarnaast is het natuurlijk ook een heel mooi avontuur!

Jurgen Schouten

auto: BMW i3 33 kWh
volg mij via:
https://twitter.com/JuggeNL
https://www.instagram.com/juggenl/
@Stroomt
https://www.facebook.com/Stroomt-interactions-392881624066765/
ik doe mee omdat… ik wel eens wil meemaken of het haalbaar is om met een elektrische auto naar het buitenland te gaan (en laat me graag positief verrassen). Zelf ben ik ervan overtuigd dat binnen 5 jaar de benzineauto in cijfers ingehaald is door de elektrische auto. 

Team #4

Arjan van Hartesveldt

auto: Renault ZOE 22 kWh.
Volg mij via:
Facebook: Avans Deeltijd Docenten Doen Duurzaam
@Ddduurzaam  (#docentendoenduurzaam)
Instagram: DocentenDoenDuurzaam

Ik doe mee omdat… ik aandacht vraag voor duurzame mobiliteit en te laten zien dat het mogelijk is om duurzaam te leven zonder veel concessies te hoeven doen aan plezier, comfort en efficiëntie, maar dat het juist leuk kan zijn om je als consument of reiziger duurzaam en met respect voor milieu en mens te gedragen. 

Judith Herrewijn

auto: Renault ZOE 22 kWh
Volg mij via: 
Facebook: Avans Deeltijd Docenten Doen Duurzaam
@Ddduurzaam  (#docentendoenduurzaam)
Instagram: DocentenDoenDuurzaam
Ik doe mee omdat… Om elektrisch rijden te promoten en duurzaamheid op de kaart te zetten! Het is trouwens voor het eerst dat ik in een 100% elektrische auto ga rijden, super spannend.

Team #2

Erna Boswinkel

auto: Nissas LEAF 30 kWh
volg mij via: www.evrally.eu
ik doe mee omdat… omdat ik er van overtuigd ben dat je de wereld schoner en vrediger maakt zonder C02 uitstoot. Wij zijn vorig jaar overgestapt naar Zero Emissie. De eerste 2 weken in mijn Nissan Leaf waren afzien. Ongepland snel van A naar B was er niet meer bij, dacht ik. Nu ben ik een jaar verder (en 40.000 kilometer) en rijd door heel Nederland, stap in, zoek een laadpaal en rij gewoon de normale snelheden. Ik doe mee omdat ik wil laten zien dat je ook op vakantie kunt met een elektrische auto. Ik vind het een uitdaging om met onbekenden, maar gelijkgestemden, te laten zien dat we kunnen bijdragen aan een schonere duurzame wereld! En ik vind het een erg leuk initiatief, waar plezier en gezelligheid voorop staat! Ik zal een blog bijhouden voor mijn dealer autobedrijf Herwers zodat mijn buurtbewoners mij kunnen volgen en ervaren wat het is om elektrisch te rijden!

 

Anouk van Lieshout

auto: Nissas LEAF 30 kWh
volg mij via: www.evrally.eu
ik doe mee omdat… het gewoon een unieke kans is deze uitdaging aan te gaan, zonder ervaring te hebben met elektrisch rijden. Ik wil graag een stukje bijdragen aan een betere wereld en laten zien dat dit mogelijk is... en gewoon tof om op een roadtrip te gaan, tijd is rijp voor dit avontuur!

 

Team #1

Aljo, Tessa en Olav

Auto: Nissan LEAF 30 kWh
Volg ons via:
instagram.com/aljohartgers
facebook.com/aljohartgers.nl
twitter.com/aljo
www.aljohartgers.nl
Wij doen mee omdat… we het enerzijds een enorme gave reis vinden en het te vaak gaat om ergens zo snel mogelijk (hoe vervuilend ook) aan te komen. Dat terwijl je van de reis zelf ook al moet genieten. Door elektrisch te rijden dwingen we onszelf om regelmatig te stoppen en om ons heen te kijken. Het gaat om de reis, niet om de bestemming. Toch?

danielle vignet4.jpg
 

Rally details

De Elektrisch Rijden Rally start 5 juli in Rotterdam en finisht 7 juli Barcelona .

De route 

Rotterdam – Eijsden – Luxemburg (stad)- Lyon – Montpellier – Girona – Barcelona. De route is 1679 km lang.

We rijden in 3 etappes en hebben 2 stops met overnachting.

 • Etappe 1: Rotterdam – Langres
 • Etappe 2: Langres –Nimes
 • Etappe 3: Nimes-Barcelona.

Verwachte aantal laadmomenten voor de Nissan Leaf 30 kwh 17x. 

Spelelement

Auto’s van hetzelfde merk en batterij kWh rijden een tijdrally met elkaar. Diegene die de route het snelst heeft afgelegd in die 3 dagen is de winnaar. Maar eigenlijk zijn we allemaal winnaar en daarom staat er in Barcelona een feestje op ons te wachten. Via Googlemaps houden de teams een oogje op elkaar en controleren we of er niet wordt gesmokkeld ;-)

 

Laadkaarten

Om in het buitenland te kunnen laden heb je andere laadkaarten nodig dan in NL. De teams hebben verschillende kaarten aangevraagd:

 • New Motion – voor laden in België
 • Chargemap – een vrije nieuwe kaart die bij heel veel laders in Frankrijk gebruikt kan worden. Dit is een initiatief van chargemap.org, online laadpalen planner.
 • Kiwhi: heeft een error met het aanvraagformulier. Een teamlid is bezig via een Franse Nissan dealer alsnog kaarten te verkrijgen. Loont de moeite, want hiermee worden velen laders gratis ontgrendelt.
 • Plugsurf: op vele punten in europa te gebruiken, bedoelt om te gebruiken in Frankrijk deze rally.
 • Sodetrell: franse laadkaart
 • Ibil: laadkaart voor spaanse laadinfrasructuur.

 

Route uitstippelen

Voor het uitstippelen van de route hebben we de chargemap.org routeplanner gebruikt. Deze routeplanner geeft uitgebreide informatie over de laadfaciliteiten. Actieve gebruikers van deze app geven vaak updates over de werking en beschikbaarheid van de laadpaal. Dus de informatie is actueel.

Bovendien hebben de ervaringen van anderen met een buitenlandtrip geholpen.

 

 

 
Schermafbeelding 2016-04-17 om 10.08.46.png
 

Wie ben ik? 

Ik ben Danielle Hoogendijk en initiatiefnemer van Elektrisch rijden Rally en oprichter van New Hippy blog. Ik rijd al 3 jaar elektrisch in een Nissan Leaf. Ik heb ondertussen 70.000 km gereden. Ik test graag zelf dingen uit en verzin mijn eigen duurzame oplossingen. Deze ervaringen heb ik gedeeld op mijn blog New Hippy. Ik blog samen met mijn broer, die autogek is en sinds kort Tesla rijdt. 

 

Elektrisch rijden in the picture

New Hippy gaat hier uiteraard verslag over uitbrengen over de Rally en anderen enthousiasmeren dit ook te delen. We willen meer zichtbaarheid geven aan de mogelijkheden van elektrisch rijden.

volg mij via Twitter @D_Hoogendijk en Facebook van New Hippy:

klik op social icons:

danielle@newhippy.nl